söndag 17 juni 2012

Saving it for a rainy day

Idag var en typisk fixardag.
Gick och la oss rätt tidigt i gårkväll, men av någon konstig anledning vaknade lilleman vid fem och gnällde. Tog över honom till vår säng, men han är lika ovan vid det som vi, snodde runt och höll en gång på att trilla ur sängen, så jag lyfte tillbaka honom vid sex, och då somnade han om till nio. Lovely!
Regnet strilar, man läser lite saga, tittar på Nicke nyfiken, bakar,, och-- hör och häpna, gör en lista över vad som ska göras i hemmet. Vi är rätt dåliga på fredagsmys, men det är kanske för att vi myser för jämnan, behöver inte vara en speciell dag.
Listan är just nu sortera kläder i barnens rum, sätta upp en lampa (efter typ två år), lägga undan ytterligare kläder till svägerskans bebis som kommer i höst, rensa i köket, ta hand om plast och pappersåtervinningen. Vattna blommorna kunde vi glatt skippa.
Barnens regnkläder glömdes på förskolan, men i det här vädret kanske man skulle damma av de fodrade regnkläderna :-)
Dottern fick lite utbrott av vårt fixande och städande, så vi bestämde oss för att hitta på en aktivitet.
Precis när vi sagt till dottern att vi skulle till Naturhistoriska muséet klarnade det såklart upp, men vi åkte dit ändå. Hade en supernajs eftermiddag. Barnen kutade runt och röjde järnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar